Ma egy rövid, de annál tartalmasabb szösszenetet hozok nektek…

A mai Magazin három az egyben:) Egy nagyon izgalmas cikket, egy fergeteges új könyvet és programajánlót is tartogat.

Egy régebbi, ám annál érdekesebb irományra bukkantam a közelmúltban, amit elhatároztam, hogy mindenképp megosztok másokkal is, amint módom lesz rá. A gasztrokultúrával kapcsolatos változások mindig is kifejezetten érdekeltek, na ez a cikk erről is szól. Arról, hogyan válunk szépen egyre inkább minőség orientált, tudatos fogyasztóvá. A magas kategóriát ma már az italok tekintetében sem úgy mérjük, mint pár évvel ezelőtt. Napjainkban nem csak bort választhat egy ínyenc az étele mellé, hanem, ha kedve van nagyszerű minőségi kézműves sört is.

„Hogy egy szép darab sült húshoz frissen csapolt pilsenit illik inni, azt talán a laikusok számára sem meglepő. De mi a helyzet a kifinomultabb fogásokkal? Milyen sör passzol (ha passzol egyáltalán) a halhoz, a vadételekhez vagy az édességekhez? Az alaptétel: a megfelelő sör nem elnyomja, hanem kiemeli az étel ízét. A sör fűszeres, élesztős karaktere tökéletes kiegészítője lehet számos fogásnak. Akadnak séfek, akik úgy vélik, a sör nemcsak hozzávalóként nélkülözhetetlen a gasztronómiában, hanem a borhoz hasonlóan ideális ételkísérővé válhat. „  A teljes cikket itt olvashatod. 

23071869_7b7a54d71437c3ca4164af29ca44058f_l

Azon túl, hogy finom ételekhez, remek sörök is tökéletesen illenek, érdemes a magyar sörök/sörfőzők hagyományának is figyelmet szentelni. Faragó József közgazdász, szabadúszó újságíró, producer egy fantasztikus könyvet szentelt ennek a témának.  Ez a kötet a Kézműves Sör Kalauz.

Részlet a könyv ajánlójából:

„Magyar kézműves sörök forrásvidékére kalauzolja az olvasót. Régi sörfőzdék patinás üstjeihez éppúgy ellátogat, ahogy bepillant a házi sörfőzők tűzhelyre tett lábosaiba, de a legmodernebb kisüzemekben is vizitál. Nálunk is javában zajlik a tengerentúlról indult sörforradalom. Kár lenne kimaradni belőle.” Részlet a könyv ajánlójából.”

Javasolt fogyasztási mód: bal kézben a könyv, jobb kézben a korsó, az olvasó hóna alatt a töltendő üveg.”(Vasárnapi Hírek)

Faragó József könyvét többek között az egykor botcsinálta kezdőként induló, majd mára az egész világon elismert magyar sörmesterekkel tett beszélgetések teszik igazán élményszerűvé.” (Magyar Hírlap)

A könyv mindenkinek szól, akit érdekelnek a minőségi sörök, a sörfőzés.

Ami a legizgalmasabb az egészben, hogy A Parázs Varázsa Blog , Oliva Bisztro, Firebull fúziója alkalmával a Gerilla Gourmet Street Food és Kézműves Sör fesztiválon személyesen is találkozhattok a szombati napon (2016. 04. 09.) Faragó Józseffel, aki a standunkon dedikálja A Kézműves Sörkalauzt. Feltehetitek kérdéseiteket, szerezhettek személyre szóló dedikált példányt, miközben egy jó sört iszogattok remek grill ételek, hangulatos zene társaságában. Ez várható nálunk a hétvégén Szegeden a A Parázs Varázsa Blog, Oliva Bisztro, Firebull közös helyszínén 😀 Gyertek el Ti is! Mi garantáltan ott leszünk!

 

EgyébTörténetek
Author: Simicz Henriett

Get Connected