Ha vasárnap, akkor Magazin…A múlt heti Magazint a Gerilla Gourmet Street Food banzájon tartottuk élőben a szombati napon. Dedikálással és könyv ajánlóval…Egy kicsit még az eseményhez kapcsolódva a mai téma…

Az utolsó Magazin ajánlott siker könyve A Kézműves Sör Kalauz és írója Faragó József képviseltette magát A Parázs Varázsa standján. Klassz volt, aki eljött az tudja, aki nem annak most mesélem… Volt rajongó, aki csak a könyv és Faragó Úr kedvéért jött el, volt olyan szerencsés, aki a kiadó képviseletében személyesen a szerkesztőnek tehetett fel kérdéseket és persze voltak, akik a forgatagban figyeltek fel a dedikálásra és vásároltak ajándékba könyvet maguknak vagy egy szerettüknek. A színpadon is bemutatásra került a kötet és az ajánlottak közül több fajta kézműves sör is kapható volt sorok között. Kóstoltunk is lelkesen a hétvége alatt 🙂 Aki lemaradt, kimaradt… Jövőre talán ugyanott, ugyanakkor.

DSC_0302

Szerettem volna a rendezvényre meghívni egy olyan hölgyet, akinek a munkásságát nagyon régóta követem, elismerem. Sajnos sem az időzítés, sem egyéb okok miatt nem tudtuk megoldani a részvételt. De itt a remek alkalom, hogy kárpótoljalak Titeket! A Parázs Varázsa blog a tartalom mellett a trendekre és a blogra készült anyagok, fotók, videók saját elkészítésére is nagy hangsúlyt fektet, akárcsak a mai főszereplő:

Nem más mint Csigó Zita és legújabb könyve a 33 Street Food és Bisztró Étel- Lépésről lépésre . A Pasztellbarokk blog szerzője és szerintem az ország egyik (hanem A) legjobb food stylistja.

Aki esetleg nem tudná a food styling az ételek gusztusos tálalásán túl egy komoly feladat, valódi szakma.

A magazinokban, reklámújságokban, internetes felületeken szereplő mutatós ételfotók, videók mögött kemény munka áll. Bővebben itt olvashattok róla.

Zita az oldalán arról is ír, hogy készült a könyv.

A könyv elérhető áron, ár-érték arányban véleményem szerint extra tartalommal várja leendő olvasóit.

Az utóbbi évek során került fel a gasztronómiai trendek palettájára a street food és a bisztró irányzat, népszerűségük pedig azóta is töretlen. Nem csoda: az utcán vásárolható, akár menet közben elfogyasztható “street” ételekre és a családias hangulatú, friss alapanyagokból könnyed, szezonális fogásokat kínáló bisztrókra egyaránt jellemző a “gyorsan, finomat, barátságos áron” jelmondat. Ráadásul mindezt áthatják a különböző országok, kultúrák helyi sajátosságai, melyek színes, egyedi összhatást kölcsönöznek e két irányzatnak.
Könyvsorozatunk legújabb részében számos recept található a világ minden tájáról, melyekkel az utcai fogások és a bisztróételek otthoni elkészítéséhez adunk ötleteket. Emellett hasznos információkkal szolgálunk az elkészítés idejéről, nehézségi fokáról, valamint az árfekvésről, az ételleírások alatt található tippekkel pedig a további kísérletezéshez nyújtunk segítséget.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánunk!

Aktualitása is van a mai bejelentkezésnek, mert Aranykönyv szavazás zajlik.

Last minute a mai és a holnapi napon tudtok még szavazni a kedvencekre! Én már megtettem, nemcsak gasztronómia témában:)

Szavazz és döntsd el melyek legyenek 2016 Aranykönyv-díjas könyvei!

Az olvasás olyan szenvedély, amely nem múlik el. Sőt, mi több fejleszthető. Technikai fejlődéstől függetlenül a könyvek iránti szeretet nem múlik. Ebben a szerelemben egy a közös, a könyv. A téma, a megjelenés, a formátum minden lehet más, az olvasás öröme mégis örök.
Az Aranykönyv szavazás független kulturális megmozdulás, ahol az olvasók döntenek. Azokat szólítjuk meg, akik valójában uralják a piacot. Akik szavaznak, akik eldöntik, hogy mely könyvek voltak a legjobbak 2015-ben.

A szavazás menete:
SELEJTEZŐ – TOP 10-be jutásért: 2016. április 1. – 2016. április 18.
DÖNTŐ – TOP 10 könyv szavazása: 2016. április 18. – 2016. május 5.

Szavazzatok! Jó böngészést, jó szórakozást! 🙂

 

 

 

 

 

EgyébEszközökTörténetek
Author: Simicz Henriett

Get Connected