6 hónap ennyi idő telt el mióta elindult a blogom. Gondoltam hátha valakinek tetszik majd néhány sütési technika, recept. Netán valaki el is olvassa, kipróbálja, azt amit bemutatok. Egy kísérletnek indult az oldal, mára küldetéssé vált.

Nagy örömmel tekintek vissza az elmúlt hat hónapra, azt gondolom, hogy sok tapasztalatot sikerült begyűjteni. Volt számtalan pozitív benyomás, néhány komoly kihívás és persze kisebb csalódások is. Így kerek. Ismerjük az internetes blogolás számtalan parancsolatát, mindig rendszeresen, ugyanakkor posztolj ! 😀 Pff van még hova fejlődni azért, önkritikára fel ,)

A mai posztban szeretnék megosztani veletek néhány gondolatot, hogy mi a konzekvencia az elmúlt hónapokkal kapcsolatban, mi történt az elmúlt napokban egy kisebb csend alatt és hoztam persze egy hamisítatlan grill fun dokumentációját is. Az oldal történetében olyan klassz dolgok szerepelnek mint, gasztronómiával kapcsolatos író-olvasó találkozó, gourmet fesztivál, lassú főzés különleges dupla parazsas eljárással, piac körképek vidéken és a nagy városban is. Olyan siker köteteket és szabad tűzön sütési technikákat igyekszem hétről-hétre megosztani veletek, ami talán újdonság lehet néhányotok számára. Kísérletnek indult az oldal, mára küldetéssé vált. A minőségi tartalom iránti elkötelezettség nem engedi, hogy pár mondatos limonádéval nyomjam ki az olvasóm szemét, akkor inkább várok, folyamatos tartalom ide vagy oda. Plusz úgy érzem néha kell egy kis idő mire a helyükre kerülnek a dolgok megfogalmazásban és magában a posztok keretében.

Megéltem az első pozitív és negatív kommenteket. Köszönöm őket, és továbbra is várom. A visszajelzés fontos, ad egy iránytűt. Begyűjtöttem 100 likeot a facebook oldalon, ami azóta már 133-ra emelkedett. Képzeljétek megérkeztek az első reklamációk is, miszerint hol vannak a cikkek? Hiányolták az irományokat. Megtiszteltetés számomra, hogy a múlt héten kaptam egy meghívást, amivel sajnos nem tudtam élni egy új grill/BBQ étterem megnyitás előtti privát bemutatójára. Az elmúlt időszakban olyan emberekkel léptem kapcsolatba, akik méltatják, amit művelek, bármi is legyen ez 😀 és persze mondanom sem kell, hogy olyan séfekkel, példa értékű termelőkkel, étterem tulajdonosokkal ismerkedtem meg, akik a gasztronómia iránt elkötelezett emberek számára értéket közvetítenek.

A blog indulásakor nagy hatással voltak rám Kaldeneker György biztató szavai. Aki ismeri a munkásságát annak nem kérdés, hogy miért, aki nem az járjon utána, ez itt nem, (vagy még nem) a reklám helye :D. Pár napja találkoztam grill/BBQ témában Serényi Zsolttal, aki gasztrobloggernek nevezett. Hát itt tartunk most az ország egyik legkiemelkedőbb séfje szerint gasztroblogger vagyok. Fura ez a kifejezés, mert mit is jelent? Az vagyok? Talán egy alkalommal már nagy vonalakban leírtam, hogy nekem ez az oldal mi mindent jelent. Sok-sok tanulni valót. Mert mit is kellene magas fokon művelni? Fotózást, mert hacsak tehetem saját fotót teszek fel, marketinget , hogy valakihez el is jusson az üzenet, a cikkek megírását, formába öntését, PR munkát- kapcsolat teremtés a folyamatos fejlődéshez, újabb lehetőségekhez.

Na de elkalandoztam. Ezt a sok mindent ünnepeltük azon a bizonyos élmény grillezésen, amit hoztam. Egy olyan igazi a kezdetekhez visszanyúló Parázs Varázsa családi, baráti délutánom volt, amiből nem maradhattok ki Ti sem!

Már ízelítőt láthattatok a facebook oldalon, tettem fel képeket az elkészült házi burgerekről.

A PV felesküdött a Chill Food filozófiára, miszerint ne csak magát az ételt, hanem az elkészítésére fordított időt is élvezzük. Ez egy ilyen nap volt.

Klasszikus faszénen történő direkt grillezés (150 C felett értem), ezúttal csajos csirke burgerek készültek. Mint a Firebull balkáni-és egyéb BBQ, grill sütőket forgalmazó cég reklámarca számtalanszor készítettem remek sütőkön, grilleken ételeket, ezeket nem is féltem megmutatni.

Ezúttal csak a parázs és én voltunk. Vissza a gyökerekhez. Na jó -meg egy rács, anélkül nehéz lett volna 😀 A Firebull egyedi összeállítású, unikum száraz pácait (ezt a száraz pácot nevezzük RUB-nak) vettem igénybe a hús előkészítéséhez. Nem pácoltam éjszakákat előre a húst, a sütés előtt pár órával forgattam bele a durva állagú fűszerkeverékbe. Ezúttal egész csirke combot készítettem, attól, hogy ily módon dörzsöltem be a húst kívül rendkívül intenzív fűszeres ízt kapott, de belül a hús saját íze tudott dominálni. Nem különösebben előnyös direkt grillen, magas hőmérsékleten cukor tartalmú rubot használni, na de majd én 🙂 Annyi csak, hogy fennáll az odakozmálás veszélye, ha nem vigyázunk 🙂 Én a popcornt is majdnem, hogy égetten eszem-fene a gusztusomat… 🙂

Szóval úgy gondoltam ez esetben, mert oda vagyok a BBQ fűszerek különleges ízéért, főleg a saját fűszerünkéért széllel szembe megyek és persze-ezzel pácolom a húst. Firebull BBQ fűszer keverékkel. Bőrével lefelé érdemes a sütés nagy része alatt tartani, hogy ne száradjon ki, mert a csirke hús hajlamos rá, én féltávnál megfordítottam azért, hogy rendesen átsüljön és szép színt is kapjon. Ne szurkáljuk a húst, hogy a szaftja bent maradjon. Kb. 30 perc kellett neki, a húst a csont mellett szépen felvágtam, mintegy kinyitottam, hogy könnyebben átsüljön.

Sütés előtt:

csirke

Sütés után:

IMG_20160521_131249_1

Csajos Csirke Burger, karamellizált hagyma mixel, lestyán pestoval, grillen sütött kápia lekvárral:

Hozzávalók 6 főre:

Karamellizált hagymához:

4 fej hagyma, 2 lila, 2 vörös, ízlés szerint

2 ek almaecet

2ek oliva olaj

IMG_20160521_143240_1

Ennél mi sem egyszerűbb a hozzávalókat nagyanyó legrosszabb tűzre való lábasában megpárolom, majd addig kívánt mértékűre pirítom, cél, hogy kicsit barnás legyen a végeredmény.

Lestyán pestohoz:

1 csokor lestyán

100 g dió

120 ml oliva olaj

parmezán ízlés szerint

Volt, aki dió nélkül nem pestonak, hanem öntetnek, szósznak kérte a burgerébe a lestyánt.

Kevésbé felkapott, remek intenzív aromás fűszerünk, ültessétek, használjátok bátran én imádom!

lestyán

Mixerbe vagy mozsárba az alapanyaggal és már kész is, só, bors mehet bele

Burgerhez alaphoz:

20 dkg hús/ fő -ez esetben 1,5 kg egész csirke comb és 1 kg csirkemell

(A fiúk külön kérték a csirkemellet, így lett az ínyenceknek comb, a finnyásoknak mell 🙂

Szárazpác, rub az előkészítéshez

Nedvespác, mustár, friss zöldfűszer

A csirkemelleket bazsalikomos dijoni mustárba, nedves pácba tettem kb. 3 órával a sütés előtt

6 db házi vagy rusztikus buci, amit be tudunk szerezni kéz alól, de a lelkesebbek meg is süthetik

Durván 40 dkg sajt én ementáli jellegűt választottam a hagyma és az állaga miatt miatt, de tetszés szerint variálható

csm

 

Paprika lekvárhoz kattints ide

13262478_1086187821427554_888671353_o

comb

Remélem a jövőben is velem tartotok, hogy sok ilyen alkalmat ünnepelhessünk még együtt!

Addig is várok mindenkit a facebookon, a hírlevélre iratkozzatok fel és megosztásra fel, hadd lássák mások is, ha tetszik a tartalom!

 

 

 

 

 

ReceptekTippekTörténetek
Author: Simicz Henriett

Get Connected