Ismét itt vagyunk, ez már a második Magazin. 🙂
Aki követi A Parázs Varázsa Facebook oldalát, biztosan értesült róla, hogy az Oliva Bisztróval karöltve, a Firebull sütőin igazi street food különlegességek készítésére készülünk gőzerővel. Mindezt a közeljövőben megrendezésre kerülő Gerilla Gourmet Street Food Fesztiválon.

A rendezvényen látványkonyha várja az érdeklődőket. Találkozhattok sztár séfekkel, mesterszakácsokkal,  sikeres étterem tulajdonosokkal. A jelenlegi Magazinra kiválasztott olvasmány egy olyan nagyszerű személy nevéhez fűződik, aki ízig-vérig olasz létére, mostanra ikonná vált a magyar gasztronómiában. Mióta Magyarországra érkezett, sikert sikerre halmoz.

Nem húzom tovább a Gerilla Gourmet Fesztivál nagyra becsült vendége, Gianni Annoni, akit szerintem felesleges is bemutatni egy valamire való konyhaművészet iránt érdeklődőnek. A mai ajánlat a menüről, a Giannival a konyhában c. kötet.

2004-ben jelent meg ez a számomra, azóta is megunhatatlan kulináris és egyben kulturális kalauz. Egy cseppnyi napfényt hoz az esős unalmas napokban.  Az egyszerű és finom ételek, a minőség iránti elkötelezettség a könyv minden lapjáról süt. A válogatott hozzávalók és származásuk bemutatása, a helyi adottságok részletes leírása, sőt még a szezonalitás is kiemelt szerepet kap.

Ez a kötet sokkal többet adott, mint, amit anno megjelenésekor elvártam egy olasz recepteket tartalmazó irománytól. Az a kidolgozottság, részletesség, amit kaptam, mint olvasó-kiemelte az átlagos szakácskönyvek sorából.

Kedvenc lett 🙂

Ajánlom külön figyelmetekbe a Toszkán fejezetet.

Néhány soros kedvcsináló következik:

Ti tudjátok mi az a Girarrosto?

„Toszkánában leggyakrabban kemencében sütik a húsokat, parázs fölött, rostélyon. Elengedhetetlen eszköz a nyárs, amelyre csirke-, sertés- és kecskehús, gyöngytyúk, és mindenféle vad kerül, a fácántól a vaddisznóig- nem véletlen, hogy tartomány szerte rengeteg Girrarosto (nyárs) elnevezésű étterem van, felirataikon óriási hússal megtűzdelt nyársakkal.”

Girrarosto

Gyertek el, ismerjétek meg milyen kreatív a street food, nézzétek meg Giannit élőben sütni, főzni Firebull eszközökön (talán Girarrosto lesz terítéken 🙂 ) és kóstoljatok eszméletlen változatos kajákat Az Oliva Bisztro és A Parázs Varásza standjánál április 8-9-10.-én Szegeden!

 

 

AlapanyagokEgyébTörténetek
Author: Simicz Henriett

Get Connected