A vasárnapi Magazinban felhívtam a figyelmeteket egy olyan újdonságra amely nagy sikerre számíthat a könyv piacon meglehetősen rövid idő alatt. Az első magyar BBQ szakkönyről van szó. Interjú és exluzív képek következnek…

Örömömre szolgál tudatni veletek, hogy a mai napon Adorjányi Máriusszal a Nyárspolgár blog szerzőjével beszélgettem… a heti Magazinban megjelent BBQ Expedíció című könyv társszerzője. Kíváncsi voltam néhány dologra és jól meg is kérdeztem!!!

Hogyan/honnan jött a könyv ötlete?

BBQ-val már 3 éve foglalkoztam. Eléggé alámerültem a témában és összejött egy elég jó alapanyag.
Úgy indult, hogy volt alapvetően a Nyárspolgár blog és találkoztam Kócsa Lászlóval a Chefparade vezetőjével.
Elkezdtünk sütögetni , fotózni Etyeken és rájöttünk, hogy ez már egy könyv alapanyaga.
Kb. fél évre volt szükség a könyv megszerkesztéséhez és grafikailag is össze kellett rakni.
Ami szem előtt volt még, hogy a magyar felnőtt lakossága kb: “5%” beszél angolul, így gondoltuk egy tisztességesen össze rakott BBQ referencia könyvet csinálunk, magyar nyelven, a magyar érdeklődőknek.

webshop

A könyvajánlókban mindenhol olvasható, hogy 9 fejezetben mutatjátok be a BBQ alapjait, melyik a kedvenc fejezeted, ha egyáltalán tudsz ilyet kiemelni?

Én igazából 2 részre osztom a könyvet.
Az első fele egy általános alapozás a BBQ-val kapcsolatban.
A második felében konkrét receptek találhatóak.

SAMSUNG CSC

Van favorit recepted?

Talán, a töltött sertés láb BBQ szósszal fényezve.

SAMSUNG CSC

Mikor jelent meg a könyv, és hol kapható jelenleg?

A könyv április 7-én jelent meg és a webshopból május 15-ig ingyenes házhozszállítással rendelhető.

SAMSUNG CSC

Ha három jelzővel lehetne illetni a könyvet mi lenne az?

Ez egy alapkönyv, ami sokaknak szól.
1, Stabil alapok a BBQ-ról
2, Vizuálisan intenzív
3, Szórakoztató

SAMSUNG CSC

Van-e valami kulissza titok, amit szívesen megosztanál velünk?

A könyv készítése során a vendég sereg, aki eljött, az jól öltözött , erős közép osztálybeli fiatalabb hölgy volt többségében, bár voltak férfiak is…
De a könyv fotózása során erős marcona, igazi BBQ feelinget idéző nagy darab férfiakat fotóztunk 🙂

Ez végszónak tökéletes egy nő által vezetett grill blog hasábjaira! Köszönöm Máriusz, további szép sikereket kívánok!

Kövessétek Ti is a Nyárspolgár blogot és nézzétek a Gasztroangyalt (mert jó) és nem utolsó sorban velük forgattak legutóbb BBQ témában :)!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

EgyébEszközökTörténetek
Author: Simicz Henriett

Get Connected