Új rovat indul a blogon. A “Magazin”, amely segítségével hetente bemutatom Nektek a számomra kedves gasztro irományokat, újságokat, könyveket, siteokat, hosszabb és rövidebb szösszenetek formájában.

Az első alkalommal egy könnyed tavaszi, húsvéti ajánlóval készültem.

Egy olyan személy újságját hozom ma, aki már említésre került a blogon egy szabadban sütött pompás gofrival. Lenyűgözőek modern és attraktív főzési technikái.

Jamie. Igen, mindenki Jamie Oliverje, a sztárséf, aki mellett egy ilyen jellegű ajánlóban nem tudok és nem akarok szó nélkül elmenni. Egy éve, hogy népszerű újságja nálunk is kapható, elérhető magyar nyelven.

A Jamie Magazin a legizgalmasabb magyar és nemzetközi receptek mellett gasztronómiai érdekességekkel és hasznos életmódtanácsokkal jelentkezik évente tízszer.

Olvassátok!

jamie1

A legújabb számban a lassan főtt húsokról részletes információkat találhattok. Ez egy említésre méltó főzési technika, főleg, ha parázson történik. Lásd a legutóbbi receptem, ami a” SAC-ban sült télen termett” fantázia nevet kapta.

Természetesen mondanom sem kell, hogy a magazinon kívül a könyvei közül is szerepelhetne most itt bármelyik, és valószínű, hogy a jövőben erre is sor kerül. 🙂

https://www.antikvarium.hu/szerzo/jamie-oliver-66132?gclid=Cj0KEQjwzq63BRCrtIuGjImRoIIBEiQAGLHdYWZt65U5Iaueg_Xfg2CggTO31NsTKl5ry1GqCdiXigcaAkJ78P8HAQ

Számos okot tudnék sorolni, hogy miért is annyira aktuális most, hogy róla és munkásságáról említést tegyünk.

Tavaly látott napvilágot a hír, hogy idén májusban Jamie’s Italian étterem nyílik Budapesten és jujj mindjárt május van 🙂 Akit érdekel a téma bővebben katt a linkekre:

http://www.foodandwine.hu/2015/09/29/jamie-oliver-etterme-budapesten-jamie-a-budai-varban/

http://index.hu/kultur/eletmod/2015/09/28/jamie_oliver_ettermet_nyit_budapesten/

Lehet szeretni vagy nem szeretni Őt, de megismerni a munkásságát mindenképp érdemes, ha még valaki nem tudná ki ő (amit én elképzelhetetlennek tartok:).
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20160317/jamie-oliver-recept-video/

Itt olvashattok egy nemrégiben megjelent interjút, amiben őszintén beszél a magyarokról, múltról, jelenről, jövőről, cégvezetésről, menza reformról.

http://index.hu/kultur/eletmod/2016/02/25/imadok_magyarokkal_dolgozni/

Azt hiszem sikerült kimeríteni a témát, nagyon várom a hozzászólásokat!

Számotokra ki meghatározó alak, példakép a főzésben, sütésben vagy, akár grillezésben?

Egyéb
Author: Simicz Henriett

Get Connected